HomeNews

اعلامیه مطبوعاتی

اعلامیه‌ی بنیاد شهید فهیم دشتی

به مناسبت دومین سال‌روز شهادت محمد فهیم دشتی

PR/DF/23/02 :شماره

چهاردهم سنبله (شهریور) 1402 خورشیدی،

5 سپتامبر 2023 میلادی

دوسال قبل درچنین روزی گروه مزدور طالبان به سلسله جنایات گذشته‌ی شان فهیم دشتی، روزنامه نگار، نویسنده، فعال مدنی و یکی از چهره‌های معروف رسانه‌یی افغانستان را در ولایت پنجشیر به شهادت رسانیدند. طالبان تروریست بدون رعایت ارزش‌های انسانی و اسلامی، انسانی را از زنده‌گی و خدمت به مردم کشور محروم کردند که جز به عدالت و آزادی به چیزدیگر نمی‌اندیشید.

دشتی درحدود بیش از دو دهه گذشته درافغانستان هیچ سمت دولتی را نپذیرفت و تمام تلاش و سعی‌اش را در تآمین آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها معطوف نمود. او همیشه به عنوان مدافع خبرنگاران از آزادی بیان و حقوق صنفی روزنامه‌نگاران حمایت نمود. دشتی بارها به خاطر پایداری‌اش در دفاع از ارزش‌هایی چون آزادی بیان و حق دسترسی به اطلاعات، با اصحاب قدرت و ثروت در افتاد اما همیشه از این گیرودار سربلند و سرخ‌رو برون آمد، زیرا او انسان آزاده‌ای بود که هرگز فریفته‌ی ثروت نگردید و به همین دلیل هیچ‌گاه در برابر هیچ زورمندی سر اطاعت فرود نیاورد.

دشتی نخستین خبرنگاری بود که پس از به قدرت رسیدن دوباره‌ طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ توسط این گروه تروریست خلاف تمام موازین حقوقی و ارزش‌های انسانی به شهادت رسید. فهیم دشتی آروز داشت تا افغانستان کشوری باشد مرفه، آزاد و توسعه یافته. او فرصت نیافت تا تحقق این آرزوی خویش را ببیند اما نسل جدیدی از خبرنگاران را تربیت کرد که امروز با جدیت تمام درعرصه اطلاع رسانی و رسانیدن صدای مردم مظلوم و دربند کشور به گوش جهانیان، شجاعانه در خط مقدم مبارزه‌ی مدنی، در برابر نظام مستبد طالبان ایستاده اند. شهید دشتی عاری از هرنوع تعصب خط اطلاع رسانی بی‌طرفانه و مسلکی را برای خبرنگاران جوان کشور ترسیم کرد. بی‌تردید او برای چندین نسل از خبرنگاران کشور الگو و سرمشق خواهد بود.

شهید دشتی در طی بیست سال گذشته درسمت‌های مدیر مسئول هفته نامه کابل، رئیس اتحادیه ملی ژورنالیستان، معاون کمیسیون دسترسی به اطلاعات و معاون کمیته مشترک رسانه‌ها وحکومت، مصدر خدمات ارزنده‌ای چون تلاش برای تدوین و تصویب قانون رسانه‌های همه‌گانی، قانون دسترسی به اطلاعات، مقرره طرز تأسیس و فعالیت رسانه‌های خصوصی و طرز العمل پوشش رویدادهای تروریستی، توانست زمینه اطلاع رسانی سالم و به دور از نفوذ حکومت را فراهم آورد.

شهید دشتی در کار مسلکی ملاحظه‌ی هیچ‌گونه روابط سیاسی، قومی و زبانی را نمی‌کرد، به همین دلیل هفته نامه کابل، یکی از رسانه‌های معتبر کشوردربیست سال گذشته به حساب می‌آید. دشتی به آزادی و حقوق شهروندی درکشورعشق می‌ورزید و همین عشق سبب گردید که آگاهانه به صف مقاومت در برابر سلطه‌ی جابرانه‌ی طالبان بپیوندد .شهید دشتی بعد از تسلیم‌دهی افغانستان به گروه تروریست، متعصب و متحجر طالبان، مبارزه و مقاومت در برابر این گروه دهشت‌افگن را یگانه راه نجات کشور از چنگال ترویزم جهانی می‌دانست. او باور داشت که طالبان با ساختار فکری و ایدلوژیکی که دارند، نه اهل تغییر اند و نه توان آوردن اصلاحات فکری را دارند. او مطمین بود که طالبان باید از اریکه‌ی قدرت به زیرکشیده شوند، درغیر آن همه آزادی‌های مشروع و قانونی مردم سلب خواهد شد.

اینک دوسال پس از درگذشت دشتی مردم افغانستان و به ویژه بانوان سرزمین ما از تمام حقوق مدنی و سیاسی خویش محروم اند، سانسور قبل از نشر به شدت ادامه دارد، رسانه‌های داخل کشور تحت ساتوراستبداد واختناق طالبان یارای نفس کشیدن را ندارند، خبرنگاران پیوسته توسط این گروه زندانی شده و مورد شکنجه قرار می‌گیرند، قاتلان حدود بیش از یک صد خبرنگار اکنون برکشور و رسانه‌ها حاکم شده اند، دنیا از خون خبرنگاران و هزاران فرد ملکی که به دست طالبان کشته شده‌اند، چشم پوشیده و درپی تعامل با گروهی هستند که خود اسمای رهبران آن‌ها را شامل فهرست سیاه نموده بودند. طالبان کماکان با تمام قدرت حقوق بشر را در افغانستان نقض می‌کنند؛ گزارش گزارشگر سازمان ملل متحد ریچارد بنت، سند روشنی است دال بر نقض حقوق بشر توسط این گروه تروریست.

بنیاد دشتی متعهد به آرمان های شهید راه اطلاع‌رسانی افغانستان فهیم دشتی بوده، و تلاش می‌ورزد سنگر آرمان های دشتی خالی گذاشته نشود؛ ما برای احقاق حقوق خبرنگاران مظلوم کشور چه زنان و چه مردان لحظه‌ای درنگ نخواهیم کرد. نام جاویدان یاد، شهید دشتی همیشه بر تارک تاریخ افغانستان نقش خواهد بود، مردم و خبرنگاران افغانستان خاطرات و مبارزات دشتی را هیچ وقت فراموش نخواهند کرد.

info(at)dashtyfoundation.org:برای معلومات بیشتر با ما به تماس شوید

سایر زبان ها

ЭЪЛОМИЯИ

Leave a Reply

Back to top button